Studentdocent van de maand mei: Vita

Elke maand zet OGJG een studentdocent in het zonnetje! Waarom? Omdat OGJG niet kan bestaan zonder haar geweldige vrijwilligers die met veel passie colleges geven over hun vakgebied. Deze maand in de spotlights: studentdocent Vita!

Hoe heb jij OGJG gevonden?

Ik was op zoek naar een relevante bijbaan voor mijn studie Politicologie, toen ik de vacature voor studentdocent op UvA Job Board tegenkwam. Aangezien ik later graag les zou willen geven, sprak de stichting mij gelijk aan. Daarnaast leek het contact met senioren mij ook erg leuk en leerzaam.

Waar geef je seniorencolleges over en waarom?

Mijn collegereeks gaat over sociale bewegingen. Ik vertel eerst wat sociale bewegingen zijn en hoe ze tot stand komen. Daarna ga ik samen met de senioren langs verschillende stromingen van sociale bewegingen, zoals de vrouwenemancipatie, krakers en klimaatorganisaties. Ik heb gekozen voor dit onderwerp, omdat het een mooie verbintenis is tussen het verleden en het heden. Ik kan vanuit mijn studie Politicologie veel vertellen over sociale bewegingen, maar de senioren kunnen mij ook veel leren. Veel deelnemers hebben daadwerkelijk deel uitgemaakt van belangrijke bewegingen door de geschiedenis heen. Een mooi voorbeeld daarvan is de tweede feministische golf.

Welke herinnering aan het geven van seniorencolleges bij OGJG zal je altijd bijblijven?

Ik geef pas sinds kort colleges bij OGJG, maar ik heb toch al een aantal leuke herinneringen mogen maken. Zo leer ik elke keer meer over het onderwerp door de inbreng van de senioren. De mooie herinneringen komen vooral voort uit de oprechte interesse vanuit de senioren over de onderwerpen die we tijdens de colleges bespreken en de ervaringen die ze met mij delen. Ze vertellen uitgebreid over wat ze hebben meegemaakt tijdens de vrouwenemancipatie en de tijd van de krakers.

Wat heeft vrijwilligerswerk doen voor OGJG jou inmiddels gebracht?

Naast de interessante gesprekken die ik met de senioren heb mogen voeren, heb ik ook mijn presentatievaardigheden verbeterd. Ik zou graag als docent voor de universiteit willen werken en via de colleges van OGJG kan ik hier alvast op een bijzondere manier voor oefenen met een leuk en geïnteresseerd publiek.

Dankjewel Vita, voor alles wat je voor OGJG doet! Op naar nog veel interessante seniorencolleges en waardevolle gesprekken.

Ook studentdocent worden? Meld je aan via het contactformulier!