St. Oud Geleerd Jong Gedaan

HomeStudent van de MaandStudentdocent van de maand juni: Wouter

Studentdocent van de maand juni: Wouter

Elke maand zet OGJG een studentdocent in het zonnetje! Waarom? Omdat OGJG niet kan bestaan zonder haar geweldige vrijwilligers die met veel passie colleges geven over hun vakgebied. Deze maand in de spotlights: studentdocent Wouter!

Hoe heb jij OGJG gevonden?
Ik heb OGJG gevonden via een Instagram Story van mijn studievereniging, de HSVL, die er promotie voor maakte. Ik dacht gelijk: dit is echt iets voor mij, deze kans moet ik niet voorbij laten gaan. Na het lezen van de informatie op de website van OGJG heb ik mij meteen aangemeld.

Waarom ben jij gestart als studentdocent bij OGJG?
Ik ben altijd al goed geweest in lesgeven en presenteren. Het is voor mij enorm leuk om over mijn vakgebied te vertellen en om anderen daar net zo enthousiast over te maken als ik. Wetende dat er altijd een geïnteresseerd publiek voor mij zit, geeft mij nog meer motivatie om mijn kennis te delen. Verder vind ik OGJG een fijne organisatie vanwege de uitstekende communicatie en aanmoediging van de studentcoaches.

Waar geef je seniorencolleges over en waarom?
Momenteel geef ik colleges over de geschiedenis van Rusland. Al vanaf vrij jonge leeftijd had ik een speciale interesse in het land. Vooral de tijd van de Sovjet-Unie vond ik boeiend vanwege de vermeende ‘andersheid’ van Rusland, wat tot op zekere hoogte ook waar is. Het was dus zo’n niche-onderwerp waar ik als puber opvallend veel van afwist. Met de oorlog in Oekraïne is dit natuurlijk een zeer actueel en relevant onderwerp om over te discussiëren, dus het leek me een goed thema om seniorencolleges over te geven.

Wat hoop je senioren mee te geven?
Hoe Rusland voor ons in West-Europa zo veraf voor ons voelt, maar tegelijkertijd zo dichtbij. Daarbij probeer ik een zo genuanceerd mogelijk beeld te schetsen van de Russische geschiedenis. Zo leren de deelnemers eerst de Russische bevolking kennen en kijken we daarna hoe we met hen om kunnen gaan. Wat ik daarmee wil zeggen, is dat we op elk moment van de dag geconfronteerd worden met de geschiedenis. Om dit onderwerp zo goed mogelijk te kunnen begrijpen, is het kennen van de Russische geschiedenis en bevolking noodzakelijk.

Wat heeft vrijwilligerswerk doen voor OGJG jou inmiddels gebracht?
Ik ervaar veel vreugde tijdens mijn vrijwilligerswerk. Niets motiveert mij meer dan de kritische vragen die de senioren stellen en hun blije gezichten en complimenten aan het einde van het college. Altijd kom ik met een brede glimlach thuis en hoop ik zo snel mogelijk weer zo’n college te geven voor een geïnteresseerd publiek.

Dankjewel Wouter, voor alles wat je voor OGJG doet! Op naar nog veel interessante seniorencolleges en waardevolle gesprekken.

Ook studentdocent worden? Meld je aan via het contactformulier op onze website!

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us