St. Oud Geleerd Jong Gedaan

HomeStudent van de MaandStudentdocent van de maand juli: Quentin

Studentdocent van de maand juli: Quentin

Elke maand zet OGJG een studentdocent in het zonnetje! Waarom? Omdat OGJG niet kan bestaan zonder haar geweldige vrijwilligers die met veel passie colleges geven over hun vakgebied. Deze maand in de spotlights: studentdocent Quentin!

Hoi Quentin! Hoe heb jij OGJG gevonden?
Ik kreeg een berichtje van een regiocoördinator via LinkedIn. Zij vertelde mij over het vrijwilligerswerk en vroeg me of het mij wat leek. Ik was meteen enthousiast! Ik doe zelf de lerarenopleiding geschiedenis aan de Hogeschool Rotterdam en ik wilde wel eens lesgeven aan een andere doelgroep dan jongeren.

Waarom ben jij gestart als studentdocent bij OGJG?
Hoe leuk scholieren en jongeren ook zijn, ouderen zijn vaak toch enthousiaster en hebben vaak al voorkennis als het gaat om geschiedenis. Verder vind ik het ook geweldig om eens over onderwerpen te kunnen spreken waar ik veel passie voor heb, maar die niet altijd in het middelbaar (beroeps)onderwijs aan bod komen. Daarnaast staat de extra ervaring natuurlijk ook goed op je CV.

Waar geef je seniorencolleges over en waarom?
Ik geef colleges over verschillende onderwerpen uit de geschiedenis. Zo heb ik college gegeven over een aantal vorsten uit de geschiedenis in mijn reeks: Een koningrijke geschiedenis (snap je de woordgrap?). En binnenkort start ik met een nieuwe reeks: een revolutionaire geschiedenis. Daarin bespreek ik de Amerikaanse, Franse en Russische Revolutie en besteed ik één college aan het Nederlandse revolutiejaar van 1848. Ik geef graag college over deze onderwerpen omdat ik zelf erg veel interesse heb in de geschiedenis. Als aankomend docent geschiedenis is het ook een leerzame ervaring om colleges te geven.

Wat hoop je senioren mee te geven met jouw colleges?
Ik hoop ze mee te geven dat geschiedenis nooit hetzelfde blijft. Wat we 50 tot 60 jaar geleden doceerden aan geschiedenis op scholen is nu vaak achterhaald. Het is leuk om te zien hoe het beeld van de geschiedenis van ouderen is en het is al helemaal gaaf als ik dat beeld een beetje kan veranderen.

Wat heeft vrijwilligerswerk doen voor OGJG jou inmiddels gebracht?
Ik heb er heel veel voldoening uitgehaald, want de ouderen zijn een ontzettend mooi publiek. Ze bezitten ook veel kennis en stellen soms vragen waarvan ik het antwoord niet weet, dan ga ik even op onderzoek uit na het college en dan leer ik zelf ook weer wat bij!

Dankjewel Quentin, voor alles wat je voor OGJG doet! Op naar nog veel interessante seniorencolleges en waardevolle gesprekken.

Ook studentdocent worden? Meld je aan via het contactformulier op onze website!

Foto: Sam Les Deux

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us