Studentdocent van de maand februari: Shanien

Elke maand zet OGJG een studentdocent in het zonnetje! Waarom? Omdat OGJG niet kan bestaan zonder haar geweldige vrijwilligers die met veel passie colleges geven over hun vakgebied. Deze maand in de spotlights: studentdocent Shanien!

Hoe heb jij OGJG gevonden?
In mijn eerste jaar studeren aan de VU vertelde een studiegenoot over Oud Geleerd Jong Gedaan. Thuis bekeek ik de website en was ik gelijk geïnteresseerd. Toen duidelijk werd dat ik een tussenjaar zou nemen van mijn opleiding, heb ik me gelijk aangemeld om veel seniorencolleges te geven!

Waarom ben jij gestart als studentdocent bij OGJG?
Ik vertel graag over mijn vakgebied en het leek mij super leuk om dit op een laagdrempelige manier te kunnen doen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat je nooit te oud bent om te leren. Daarom vind ik het ook zo goed dat ik colleges kan geven aan senioren die ontzettend geïnteresseerd zijn.

Waar geef je seniorencolleges over en waarom?
Mijn colleges gaan over alles omtrent gezondheid en dan voornamelijk over biomedische functies. Zo praat ik over gezonde voeding, beweging en slaap, maar ook over het belang van ons immuunsysteem voor onze gezondheid. Ik vind het bijzonder hoe ons lichaam in staat is ons gezond te houden door middel van het immuunsysteem en mijn kennis hierover deel ik graag met anderen.

Heb je ook weleens iets bijzonders meegemaakt tijdens het geven van je eigen collegereeks?
Door het geven van seniorencolleges ben ik op een aantal bijzondere plekken gekomen. Onlangs gaf ik bijvoorbeeld een college in Ouderkerk aan de Amstel. De deelnemers waren heel nieuwsgierig. Ook kwam ik een keer terecht in een sporthal in Velserbroek. Het busritje ernaartoe was al fantastisch! Ik kwam namelijk langs alle mooie plekjes van Haarlem en omgeving.

Wat heeft vrijwilligerswerk doen voor OGJG jou inmiddels gebracht?
Tijdens mijn colleges heb ik al heel wat mooie gesprekken gehad met senioren. Zo vertelde een deelneemster dat haar man was overleden aan dementie. Vaak kreeg ze te horen dat een gezonde levensstijl zorgt voor een verminderde kans op deze ziekte. Dat vond ze erg moeilijk, want haar man was kerngezond en kreeg het alsnog. Toen ik haar uitlegde waarom mensen die kerngezond zijn ook dementie kunnen krijgen, vond ze dat heel waardevol. Het was een mooi gesprek en ik vond het fijn dat ik iets voor haar kon betekenen.

Dankjewel Shanien, voor alles wat je voor OGJG doet! Op naar nog veel interessante seniorencolleges en waardevolle gesprekken.

Ook studentdocent worden? Meld je aan via het contactformulier op onze website.