St. Oud Geleerd Jong Gedaan

HomeBlogStudentdocent van de maand maart: Nadine

Studentdocent van de maand maart: Nadine

Elke maand zet OGJG een studentdocent in het zonnetje! Waarom? Omdat OGJG niet kan bestaan zonder haar geweldige vrijwilligers die met veel passie colleges geven over hun vakgebied. Deze maand in de spotlights: studentdocent Nadine!

Hoe heb jij OGJG gevonden?
Bij mijn opleiding werd verteld over Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Toen ik hoorde wat het precies inhield, heb ik me meteen aangemeld!

Waarom ben jij gestart als studentdocent bij OGJG?
Ik vind het heel leuk om anderen iets te leren over mijn vakgebied en daar vervolgens over in gesprek te kunnen gaan. Het leek mij interessant om dat eens te doen met een totaal andere doelgroep, omdat ik dacht dat senioren wel een andere kijk op de stof zouden hebben dan ik.

Waar geef je seniorencolleges over en waarom?
Mijn seniorencolleges gaan over filosofie en dan specifiek de kennisleer. Zelf vind ik dit een heel interessant onderwerp en het is vaak een wat minder bekende kant van filosofie. Wat ik met de senioren bespreek in de colleges is vaak ook relevant voor het dagelijks leven. Zo hebben we het over kritisch denken in kennisproductie en wetenschap en waarom dit zo belangrijk is. Daarnaast hebben we het over de relatie tussen kennis uit ons brein en uit onze zintuigen en wat het betekent als we op één van de twee niet meer kunnen vertrouwen.

Wat hoop je senioren mee te geven met jouw colleges?
Zoals ik in het begin van mijn colleges vaak uitleg, betekent filosofie het houden van wijsheid (vandaar dat het ook wel wijsbegeerte wordt genoemd). Filosofen zijn dus bezig met het zoeken naar wijsheid. Ik hoop dat de deelnemers na het volgen van het college zichzelf misschien ook een beetje filosoof voelen en begrijpen wat er zo leuk is aan filosofie. Het zoeken naar wijsheid kan namelijk mooie gesprekken met zich mee brengen, maar ook een hoop begrip.

Wat heeft vrijwilligerswerk doen voor OGJG jou inmiddels gebracht?
Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en heb interessante gesprekken met hen mogen voeren. Hierdoor heb ik gemerkt dat er veel verschillende manieren zijn om over filosofie na te denken. Het is leuk om te merken hoe de deelnemers reflecteren op hun eigen ideeën en er op die manier tegelijk voor zorgen dat ik ook weer nieuwe inzichten krijg.

Dankjewel Nadine, voor alles wat je voor OGJG doet! Op naar nog veel interessante seniorencolleges en waardevolle gesprekken.

Ook studentdocent worden? Meld je aan via het contactformulier op onze website!

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us