St. Oud Geleerd Jong Gedaan

HomeBlogDorro ontdekte door haar studentdocentschap bij OGJG waar haar toekomst ligt

Dorro ontdekte door haar studentdocentschap bij OGJG waar haar toekomst ligt

Bij Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan vinden we het niet alleen belangrijk dat senioren blijven leren, maar ook dat de studenten zich kunnen ontwikkelen. Zo kwam studentdocent en coach Dorro Dunya Veen (25) er tijdens het geven van seniorencolleges achter dat ze graag voor groepen staat. Met deze opgedane kennis startte ze haar carrière als spoken word artiest en workshopdocent.

Sinds het najaar van 2018 is Dorro actief als studentdocent en coach bij OGJG. Haar collegereeks ‘Filosofie: wat is goed en wat is slecht handelen?’ is zeer geliefd bij de senioren en ze heeft hem ook meermaals gegeven aan deelnemers met dementie. In haar collegereeks vertelt ze over diverse theorieën zoals utilisme, deontologie en deugdenleer. Daarnaast bespreekt ze samen met de groep welke aannames en nadelen verbonden zijn aan deze theorieën.

Dorro gebruikt soms persoonlijke ethische kwesties om haar seniorencolleges kracht bij te zetten. “Ik heb veel geleerd van de antwoorden en verhalen van de senioren. Zo heb ik de senioren om advies gevraagd toen ik iets had beloofd aan een goede vriendin, maar liever iets anders wilde doen. Het antwoord van een van de senioren was duidelijk: “Lieverd, jij moet doen wat jij leuk vindt’.’’ Dorro leerde hierdoor dat het leven soms veel simpeler is dan het lijkt.

 

Door het plezier en de kick die ik ervaarde, weet ik dat ik graag voor een groep wil staan.

Naast het goede advies van de deelnemers heeft Dorro veel geleerd van de trainingen en het lesgeven bij OGJG. “Ik heb veel ervaring opgedaan in het lesgeven, improviseren en het leiden van een groepsgesprek”, aldus Dorro. “Ik heb ook een paar keer mijn gedichten voorgedragen en dat was vaak een groot succes. Bovendien ben ik door het lesgeven aan een groep deelnemers met dementie geduldiger geworden naar de senioren en naar mezelf. Ik heb geleerd om eerlijk te zeggen dat ik iets niet weet en dat dat eigenlijk minder erg is dan ik zelf dacht.”

Dorro heeft veel gehad aan haar ervaringen en opgedane kennis als studentdocent bij OGJG. Zo staat ze nu nog steeds voor groepen als spoken word artiest, workshopdocent en speelt ze momenteel haar eigen theatersolo. “Door het plezier en de kick die ik ervaarde, weet ik dat ik graag voor een groep wil staan. Dit vereist naar mijn idee een hoge concentratie en veel energie,  wat ik heerlijk vind. Toen iemand mij een jaar geleden vroeg om filosofieles te geven op een theatervooropleiding, wist ik zeker dat ik dat wilde dankzij mijn fijne en bijzondere ervaringen bij OGJG.”

Dorro raadt iedereen aan om studentdocent te worden bij Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. “Tijdens het geven van de seniorencolleges valt alles even weg. Alleen het college en de senioren zijn dan belangrijk. Mijn gedachten zijn nooit elders. Eigenlijk is zo’n seniorencollege te vergelijken met een goede eerste date.”

Ook ervaring opdoen bij OGJG? Word studentdocent!

Benieuwd naar wat Dorro nog meer doet? Bekijk het hier.

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us