St. Oud Geleerd Jong Gedaan

HomeBlogInterview met OGJG deelnemer Henk

Interview met OGJG deelnemer Henk

Wauw, wat worden wij hier blij van! Henk (77 jaar) heeft al meer dan 30 online colleges van OGJG bijgewoond en daarmee behoort hij tot onze waardevolle vaste achterban! Als we dit zo horen, mogen wij hem toch wel een trouwe fan noemen, niet waar? We vroegen Henk naar zijn ervaringen als deelnemer van onze colleges en wat dit hem tot nu toe heeft gebracht.

Wat heeft u gemotiveerd om deel te nemen aan de colleges van OGJG?
Sinds ik gestopt ben met vrijwilligerswerk, heb ik eindelijk de ruimte en tijd om alles te leren wat ik graag wil weten. De manier waarop OGJG ouderen de kans biedt om te delen in het enthousiasme van jongeren vind ik fantastisch.

Welk college of welk onderwerp is u het meest bijgebleven?
Het college wat mij het meest is bijgebleven was een reeks over de grootste godsdiensten van de wereld. Dit college volgde ik in Amsterdam-Noord op locatie. Het was fascinerend om meer te leren over verschillende religies en hun impact op de wereld.

Ik trek mij op aan het enthousiasme van de studentdocenten!

Welke thema’s vindt u over het algemeen het meest interessant om te volgen?
Ik heb interesse in veel verschillende thema’s, maar de technische onderwerpen zoals computers, auto- en motortechniek en fabrieken spreken mij het meeste aan. Daarnaast boeien de kunsten me, zoals art nouveau in de beeldende kunst en toneel en moderne dans in het theater.

Heeft u nog advies voor de jongere generatie? En wat hoopt u van de studentdocenten te leren?
Mijn advies aan de jongere generatie zou zijn om altijd te blijven kijken waar je goed in bent en waar je nog kunt groeien. Maar vooral, ga door met wat je doet, want leren is een fantastische reis. Daarnaast hoop ik dat de jongere generatie mij nieuwe en andere inzichten brengt. Ik trek mij op aan het enthousiasme van de studentdocenten.

Waarom zouden andere 60+-ers ook colleges moeten volgen bij OGJG?
Omdat leren gewoon leuk is! OGJG biedt een unieke kans om nieuwe dingen te ontdekken en deel uit te maken van een gemeenschap van mensen die leergierig zijn, ongeacht hun leeftijd.

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us