geef om kennis

U kunt Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan steunen door aan ons te schenken of door ons op te nemen in uw testament.

Schenken met belastingvoordeel

Wanneer u ons wilt steunen en uw gift vastlegt met een schenkingsovereenkomst, dan profiteert u van belastingvoordeel. Uw gift is dan namelijk geheel aftrekbaar.

Hoe werkt een schenkingsovereenkomst?

Via een schenkingsovereenkomst legt u een periodieke schenking vast en geeft u jaarlijks een vast bedrag aan Oud Geleerd Jong Gedaan, voor een periode van minimaal vijf jaar. Met een periodieke schenking geeft u ons zekerheid. Daarbij komt u zelf in aanmerking voor een maximale belastingaftrek, omdat u het bedrag van uw inkomstenbelasting kunt aftrekken.
Bereken uw belastingvoordeel via de schenkcalculator.

Een periodieke schenking is eenvoudig te regelen via een schriftelijke schenkingsovereenkomst. We bespreken de mogelijkheden graag met u.

Nalaten: schenken via uw testament

Wilt u Oud Geleerd Jong Gedaan blijven steunen, ook wanneer u er niet meer bent? Dan kunt u geld nalaten aan ons via uw testament. Wij vinden dit vanzelfsprekend heel erg mooi en zetten het belangrijke werk van OGJG graag in uw gedachtegoed voort.

U kunt helpen door Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan als erfgenaam op te nemen in uw testament. U kunt ons geheel of deels erfgenaam maken, of u kunt een legaat aan ons toekennen. Er is veel mogelijk.

  • OGJG als erfgenaam: u neemt onze stichting op als erfgenaam in uw testament
  • Een legaat nalaten aan OGJG: u neemt een vastgesteld geldbedrag of percentage op in uw testament.

Het opmaken van een testament verloopt via de notaris, die in een persoonlijk gesprek kan adviseren over het vastleggen van uw wensen. Onze stichting beheert uw nalatenschap uiterst zorgvuldig, waarbij alles goed wordt afgestemd met de notaris en nabestaanden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dan kunnen we u informeren en helpen met de benodigde stappen.

ANBI status

Oud Geleerd Jong Gedaan is door de belastingdienst aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Ons RSIN is: 854048765.
Bekijk al onze gegevens

Transparantie

We zijn transparant over de keuzes die we maken. Deze keuzes passen binnen onze missie, visie en doelstellingen. We streven naar een maatschappij waarin een Leven Lang Leren de norm is, ongeacht leeftijd.
Meer over onze missie & visie

Jaarverslag

In ons financieel jaarverslag laten we zien hoe we uw donatie besteden. We volgen de richtlijn voor fondsenwervende instellingen bij het opstellen van de jaarrekening.
Bekijk ons Jaarverslag