Missie

Wij streven naar een maatschappij waarin een leven lang leren voor iedereen in Nederland de norm is. Om hieraan een impactvolle bijdrage te leveren, organiseren we interactieve colleges voor senioren, gegeven door studenten. Onze activiteiten zijn cognitief uitdagend en verbinden generaties met elkaar door middel van het delen van kennis. Want persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd.

Om onze missie te bewerkstelligen, streven wij naar de volgende doelen:

  • ​Het (intellectuele) welzijn van (mindervalide) ouderen verhogen.
  • Jong en oud bij elkaar brengen, hen van elkaar laten leren en vooroordelen wegnemen.
  • Eenzaamheid onder senioren verminderen en geestelijke achteruitgang remmen.
  • Studenten relevante (vrijwilligers-)werkervaring aanbieden.
  • Studenten kennis laten maken met de zorg- en onderwijssector.
Voor uw locatie

“De mensen hier steken echt iets op van de colleges die worden gehouden door Oud Geleerd Jong Gedaan. Het is leerzaam voor ze. Ik zou het zeker aanraden aan alle senioren op andere locaties.”

Activiteitenbegeleider

Buurthuis Den Haag

Inclusiviteit

Wij vinden het belangrijk dat alle senioren in Nederland kunnen deelnemen aan onze activiteiten. Echter leven wij in een samenleving waarin niet iedereen op financieel vlak de mogelijkheid krijgt om deel te nemen aan extra activiteiten. Daarom zijn onze colleges sinds 2023 gratis voor minima ouderen. Zodat een leven lang leren écht voor iedereen mogelijk is.

 

Met dank aan Fonds1999 en Dioraphte konden wij in 2023 het minima ouderen project starten. Graag willen wij ook de jaren hierna dit project voortzetten met behulp van (individuele) donaties. Help je mee? Zo maken we samen een leven lang leren voor iedereen de norm.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons diverse aanbod online colleges

"*" geeft vereiste velden aan

E-mailadres*
Privacy*