ONLINE COLLEGE

Wat gebeurde er met Rembrandt na het schilderen van De Nachtwacht?

Het schilderij De Nachtwacht is een van de bekendste schilderijen van Nederland. Rembrandt van Rijn maakte het in 1642 in opdracht van de Amsterdamse Schutterij en het hangt inmiddels in het Rijksmuseum in Amsterdam. Tijdens dit college duiken we in het leven van Rembrandt van Rijn. Wat is zijn achtergrond? Wat is het verhaal achter De Nachtwacht? En wat gebeurde er met Rembrandt na zijn bekende werk De Nachtwacht? Dit leert u allemaal in dit online college van St. Oud Geleerd Jong Gedaan. Meld u aan en volg het online college in uw eigen tijd.

Meer dan 1.540 deelnemers gingen u voor

‘Juist op onze leeftijd is het zo belangrijk om je hersenen te prikkelen en te zorgen dat je niet alleen thuis op de bank zit. OGJG maakt een leven lang leren mogelijk voor mij.’ 

Thea Storm - 71 jaar

‘Door deze seniorencolleges verzet ik mijn zinnen. Ik leer weer nieuwe dingen, waar ik over na kan denken en die ik aan anderen kan vertellen. Kijken, luisteren en leren van een bevlogen student. Dat houdt je jong.’

Gudrun Binnenhei - 76 jaar

Over Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan

Bij OGJG laten we sinds 2014 oud van jong leren, en andersom. Niet vanuit het perspectief dat er een kwetsbare doelgroep is die geholpen moet worden, maar omdat we het belangrijk vinden dat beide groepen met een frisse blik naar elkaar kijken en van elkaar leren.

Daarom organiseren we colleges voor senioren gegeven door onze enthousiaste studentdocenten. Inmiddels is OGJG uitgegroeid tot een landelijke organisatie met een bereik van tienduizenden senioren en organiseren we zowel online als op locatie meer dan 900 colleges per jaar. Iets waar wij ongelofelijk trots op zijn! Volg ook een keer een college. Er zit vast een interessant onderwerp voor u tussen.

Volg nu het gratis online college over Rembrandt van Rijn

Meld u aan en volg het online college in uw eigen tijd. Na aanmelding ontvangt u een e-mail met daarin een link naar het online college. Veel leer- en kijkplezier!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
E-mailadres*
Privacy*