Van kimchi tot K-pop, de wereldwijde opmars van de Koreaanse cultuur

HomeCollegesVan kimchi tot K-pop, de wereldwijde opmars van de Koreaanse cultuur
l
Kunst & Cultuur

Van kimchi tot K-pop, de wereldwijde opmars van de Koreaanse cultuur

Zeggen kimchi en K-pop u iets? Het zijn beide elementen uit de cultuur van Zuid-Korea en ze hebben iets gemeen: ze worden wereldwijd steeds populairder. Dit wordt de Koreaanse golf genoemd: de groeiende populariteit van de Zuid-Koreaanse cultuur. Wat is het geheim achter dit succes? In deze online collegereeks onderzoekt studentdocent Evelien samen met u wat Korea zo bijzonder maakt. U duikt in de bewogen geschiedenis van het land, waarin ook Nederlanders zoals VOC-zeevaarder Hendrick (de ‘ontdekker’ van Korea) en voetbalcoach Guus Hiddink een rol spelen. Ook komen alledaagse gebruiken aan bod. Iemand die maar één jaar ouder is met ‘u’ aanspreken? In Korea is het de normaalste zaak van de wereld. Kortom, schrijf u in voor deze collegereeks en verwonder u over dit fascinerende land!

Dit is oorspronkelijk een vierdelige collegereeks die begon op 19 september, waarbij u nu kunt aansluiten bij het resterende online college uit de reeks. Let op dat er bij het resterende college geen hulplijn aanwezig is. U kunt zich voor dit online college inschrijven tot 10 oktober om 16.00 uur. De informatie voor de online colleges ontvangt u direct na uw aanmelding.

Time to go

Details

Online
10 oktober 19:00 - 20:00
60 minuten
5,15

Aanmelden

Hulp nodig bij het aanmelden?

Uw studentdocent

Evelien van Alphen

Studentdocent Evelien heeft Culturele Antropologie gestudeerd, met een focus op Azië en Zuid Korea. In 2019 verbleef ze een half jaar in Korea en werkte ze in een ‘taalcafé’, een plek waar Koreanen komen om te oefenen met converseren in het Engels. Door de gesprekken die ze voerde, kreeg ze een uniek kijkje in de dagelijkse realiteit van veel Koreanen. In 2022 volgde ze een zomersemester Koreaanse taal en cultuur in Seoul. Ze heeft daarnaast onderzoek gedaan naar de Koreaanse golf in Nederland. Ook is Evelien hard aan het studeren om vloeiend Koreaans te leren spreken. Met veel plezier deelt ze haar kennis over dit prachtige land.

Hoe verloopt de voorbereiding voor een college?

Klik op ‘aanmelden’ en vul uw gegevens in.
Na uw aankoop ontvangt u een bevestigingsmail. Bewaar deze e-mail goed! Heeft u geen e-mail ontvangen? Kijk in uw spambox of neem contact met ons op.
Klik op de knop in de e-mail.
U zit nu in het online klaslokaal. Hier zal het college plaatsvinden. U kunt alvast de handleiding en samenvatting lezen of de poll invullen. Veel leerplezier!
Terug naar overzicht


Veelgestelde vragen

Aanmelden en annuleren

Ik heb een college(reeks) aangeschaft, en nu?

Na het aanschaffen van een online seniorencollege of collegereeks ontvangt u per mail een bevestiging van uw bestelling. In deze mail vindt u een link naar het online klaslokaal waar u alvast meer informatie kunt vinden over het college en een handleiding. Geen e-mail van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@ogjg.nl.

Is het mogelijk om een college op een later moment terug te kijken?

Nee, vanwege privacy-redenen en het interactieve karakter van de colleges kiezen we er bewust voor om de online colleges niet op te nemen. Het is daarom ook niet mogelijk om een college op een later moment terug te kijken. Wel ontvangt u een samenvatting van elk online college waarvoor u zich aanmeldt, zodat u de hoogtepunten van elk college kunt teruglezen.

Welke annuleringsvoorwaarden hanteren jullie?

1. Annulering door deelnemer
Bij annulering van deelname aan een online college(reeks) door de deelnemer zelf wordt geen terugbetaling door Oud Geleerd Jong Gedaan geboden.

2. Annulering door Oud Geleerd Jong Gedaan
2a. Bij annulering van een online college vanuit Oud Geleerd Jong Gedaan ontvangen de deelnemers een voucher voor het eerstvolgende geplande online college.
2b. Bij annulering van een online collegereeks vanuit Oud Geleerd Jong Gedaan ontvangen de deelnemers een tegoedbon voor de eerstvolgende geplande online collegereeks.

Contact

Waar kan ik een vraag, opmerking of klacht indienen?

U kunt mailen naar info@ogjg.nl. Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en streven ernaar u zo spoedig mogelijk en naar tevredenheid te woord te staan. Specifieke klachten of opmerkingen over een online college(reeks) kunt u verwerken in de enquête die we na afloop van een online college(reeks) sturen.

Word lid van de OGJG Groep

Naast onze website hebben wij ook een interactieve Facebookgroep waarin u kunt doorleren.

Zo worden er gratis korte cursussen, video’s, literatuur, tips en informatie over onze seniorencolleges gedeeld. Ook verschijnen er winacties en kunt u vragen stellen aan de studentdocenten over hun onderwerp!

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us