St. Oud Geleerd Jong Gedaan

HomeBlogStudentdocent van de maand oktober: May

Studentdocent van de maand oktober: May

Elke maand zet OGJG een studentdocent in het zonnetje. In oktober draagt studentdocent May de eervolle titel ‘Studentdocent van de maand’! Met haar gitaar onder haar arm laat May als student Toegepaste Psychologie zien dat muziek fungeert als de universele taal die jong en oud bij elkaar brengt. We vragen May naar haar ervaringen als vrijwilliger en wat haar dit tot nu toe heeft gebracht.

Hoe ben je bij OGJG terechtgekomen en waarom besloot je hier vrijwilliger te worden?
Voor mijn studie Toegepaste Psychologie kwam ik Marit tegen, een medewerker van OGJG, bij ons op de stagemarkt. Ze vertelde over de colleges die gegeven werden door studenten en de mooie boodschap hierachter: jong en oud verbinden en van elkaar leren. Ik werd er meteen enthousiast van, iets in mij voelde dat dit iets voor mij was.

Waarom ben je gestart als Studentdocent bij OGJG?
Het leek mij leuk om met een nieuwe doelgroep te werken, om mijn presentatievaardigheden op te krikken en om mij meer te verdiepen in mijn gekozen onderwerp.

Waar geef je colleges over en waarom?
Mijn passie is muziek maken en ik studeer Toegepaste Psychologie, de keuze was dan als snel gemaakt om het over muziek en het brein te hebben. Ik vind het heel interessant om te weten wat muziek met ons doet en de reacties van de deelnemers zijn bijzonder, zij zijn ook heel enthousiast. Ik neem mijn gitaar mee en dan zingen we liedjes samen. Ook neem ik een platenspeler mee om lekker nostalgische plaatjes op de zetten. Het is heel leuk om te zien wat dat met iedereen doet.

Wat hoop je senioren mee te geven/ te leren met jouw colleges?
Muziek verbindt en ik hoop zo de deelnemers met elkaar en met mij -jong en oud dus- te verbinden. Ik leer ook allerlei dingen die ik zelf nog niet wist, dus het lijkt me ook leuk om nieuwe kennis met de deelnemers te delen. De leukste verhalen ontstaan. Er wordt gelachen en gezongen met elkaar.

Wat heeft vrijwilligerswerk doen voor OGJG jou inmiddels gebracht?
Het heeft me een breder netwerk opgeleverd. Ik ben op plekken gekomen waar ik anders niet zou komen en dat betekent dat ik mensen heb leren kennen die ik anders niet had ontmoet. Ik kwam laatst iemand tegen die zei: Hee, jij bent dat meisje van de colleges. Ook ben ik bijvoorbeeld bij een bibliotheek extra gevraagd om nogmaals te komen om iets te doen met muziek. Soms zijn deelnemers zo enthousiast dat ze bijvoorbeeld krantenartikelen meenemen en daardoor kan ik mijn colleges uitbreiden. Het leuke is dat elk college anders is en ik elke keer blijf leren.

Dankjewel May, voor het delen van je ervaringen en tips en voor alles wat je voor OGJG doet! Op naar nog veel interessante seniorencolleges en waardevolle gesprekken.

Ook studentdocent worden? Meld je aan via het contactformulier op onze website!

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us