St. Oud Geleerd Jong Gedaan

HomeStudent van de MaandStudentdocent van de maand september: Kejan

Studentdocent van de maand september: Kejan

Ook deze maand zet OGJG weer een studentdocent in het zonnetje! Waarom? Omdat OGJG niet kan bestaan zonder haar geweldige vrijwilligers, die met veel passie colleges geven over hun vakgebied. Deze maand in de spotlight: studentdocent Kejan!

Hoi Kejan! Hoe heb jij OGJG gevonden?
Een vriendin en studiegenoot van mij, Stella, gaf colleges bij OGJG en vertelde mij erover. Ze was super enthousiast en dacht dat ik het ook leuk zou vinden. Toen heb ik me aangemeld en ze heeft gelijk gekregen.

Waar geef je seniorencolleges over en waarom?
Ik geef colleges over hoe de Europese Unie besluiten neemt. Ik heb Europese studies gestudeerd en weet hier dus zelf veel vanaf. Daarnaast merk ik dat er veel kritiek is op de Europese Unie die vaak gebaseerd is op beperkte kennis over hoe de EU echt werkt. Politici zeggen bijvoorbeeld graag: “Ik kan er niks aan doen, de Europese Unie heeft dit besloten.” Deze uitspraak is onjuist en ik wil met mijn colleges aan meer mensen duidelijk maken dat Nederlandse politici een veel grotere rol hebben in de EU dan ze soms doen denken. De EU is ontzettend belangrijk voor ons dagelijks leven en ik wil daarom dat mensen goed begrijpen hoe de macht in de EU precies verdeeld is.

Naast het geven van deze seniorencolleges, ben jij ook studentcoach bij OGJG. Wat is dat precies?
Als studentcoach bij OGJG ben ik aanwezig bij colleges van andere studentdocenten om hen te helpen bij hun start als docent. Ik krijg hierdoor de kans om allerlei verschillende onderwerpen te zien en het enthousiasme over de colleges vanuit een andere hoek mee te maken. Ik heb een keer een college bijgewoond over Griekse mythologie waar veel afbeeldingen bij gebruikt werden. Het was prachtig om te zien dat een mevrouw die ondertussen slechtziend en slechthorend was hierbij helemaal opbloeide en allerlei verhalen had over de keren dat zij zelf in Griekenland was geweest. Dit is echt de kracht van verhalen vertellen.

Wauw, wat een mooi verhaal! Heb je ook weleens iets bijzonders meegemaakt tijdens het geven van je eigen collegereeks?
Ja zeker! Ik heb mijn collegereeks gegeven in Apeldoorn bij een groep senioren die ontzettend actief meededen en kritische vragen stelden. Na afloop van één van mijn colleges kwam een meneer naar mij toe die me vertelde dat hij die week in een discussie over de Europese Unie was beland. Hij had door mijn colleges allerlei argumenten kunnen geven en vond het ontzettend leuk dat hij zich staande kon houden in die discussie. Het maakt me heel blij dat mensen de informatie die ze leren meteen kunnen gebruiken en dat deze meneer mij vol trots vertelde dat hij een grote rol kon vervullen in de discussie.

Dank je wel Kejan, voor alles wat je voor OGJG doet! Op naar nog héél veel mooie seniorencolleges over de Europese Unie.

Ook studentdocent worden? Klik hier voor meer informatie.

Studentdocent Kejan. Fotograaf: Jurre Rompa voor YSE.

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us