St. Oud Geleerd Jong Gedaan

HomeBlogStudentdocent Roos maakt digitale kunstwerken met senioren

Studentdocent Roos maakt digitale kunstwerken met senioren

Roos is sinds juli actief als studentdocent bij OGJG. Ze geeft seniorencolleges over kunstmatige intelligentie en zet haar deelnemers aan het denken over de rol van technologie in ons leven. Aan het einde maakt ze samen met de groep hele bijzondere kunst…

Hi Roos! Jij geeft seniorencolleges over een bijzonder onderwerp: kunstmatige intelligentie. Kun je daar meer over vertellen?
Hoi! Ik volg momenteel een master in Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit Utrecht, en geef daar inderdaad ook seniorencolleges bij OGJG over. Tijdens mijn seniorencolleges ga ik langs een aantal thema’s binnen kunstmatige intelligentie zoals schaken en schaakcomputers, intelligentie bij dieren en machines, en hoe technologie ons in bepaalde situaties perfect kan aanvullen.

Wat hoop je je deelnemers mee te geven met jouw seniorencolleges?
Mijn doel is om technologie toegankelijk te maken voor senioren door een idee te geven van hoe kunstmatige intelligentie werkt. Ook hoop ik dat mijn collegereeks het makkelijker maakt voor de deelnemers om mee te kunnen praten en denken over nieuwe technologische ontwikkelingen.

Tijdens één van je colleges laat je zien dat technologie en kunst samen kunnen gaan.  Hoe werkt dat precies?
In het laatste college van mijn reeks kijken we naar hoe mensen en kunstmatige intelligentie samen kunnen werken. Een voorbeeld hiervan is met het maken van kunst. Het gave aan het gebruiken van kunstmatige intelligentie bij het maken van kunst is dat het mensen de mogelijkheid biedt om kunst te maken waar ze anders niet toe in staat waren geweest. Het werkt door een programma op de computer een kunststijl mee te geven en een aantal woorden. Het kunstwerk wordt dan automatisch gemaakt.
Via deze website kan iedereen het zelf proberen: https://creator.nightcafe.studio/create/text-to-image

Kunstwerk van een deelnemer, Een vrouw in een jurk die op de maan loopt

Wat heeft vrijwilligerswerk doen voor OGJG jou gebracht?
Het heeft me aan het denken gezet over de onderwerpen waar ik dagelijks mee bezig ben. Doordat een collegereeks maar vier delen heeft, heb ik keuzes moeten maken over wat ik de meest belangrijk vind om over te dragen. Ook heeft het me geholpen om beter uit te leggen aan familie en vrienden wat ik nu precies studeer.

Daarbij vond ik het enthousiasme van de deelnemers heel memorabel. Ondanks dat mijn college online was en dat het soms lastig maakt om het publiek in te schatten, waren de deelnemer erg betrokken en had ik elke week weer zin om te beginnen!


Wil jij ook seniorencolleges geven over jouw studie? Schrijf je dan hier in!

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us