Tussen Kunst en Kerst

HomeCollegesTussen Kunst en Kerst
l
Kunst & Cultuur

Tussen Kunst en Kerst

Kerstverhalen zijn door vele kunstenaars vastgelegd op het doek. Ontdek de symboliek en achtergronden in deze schilderijen samen met studentdocent Madelief. Zij neemt u mee in het kerstverhaal aan de hand van vele kunstwerken.

Beginnend bij de aankondiging van Jezus’ geboorte aan Maria, ontdekt u de interpretaties van kunstenaars van deze magische boodschap. Vervolgens komt het kerstverhaal tot leven in de stal, waarna winterwonderland met winterse sneeuwlandschappen in de kunst volgt. Leer meer over de uitdagingen waarmee kunstenaars werden geconfronteerd bij het vastleggen van de betoverende sneeuw. Tot slot verkent u de betekenis van het woord ‘Advent’: een tijd van verwachting en hoop op het terugkerende licht in de wereld. Licht in de kunst komt tot leven met enkele van de mooiste werken die dit thema verkennen. En laten we de meest feestelijke vorm van licht niet vergeten: vuurwerk!

Kom en laat u inspireren door de kunst en het verhaal van Kerst op een geheel nieuwe wijze!

U kunt zich voor dit seniorencollege inschrijven tot 18 december om 16.00 uur. De informatie voor het online college ontvangt u direct na uw aanmelding.

Time to go

Details

Online
18 december
60 minuten
5,15

Aanmelden

Hulp nodig bij het aanmelden?

Uw studentdocent

Madelief Wapenaar

Madelief volgt de master Kunstgeschiedenis - Moderne en Hedendaagse kunst aan de Universiteit van Amsterdam. Ze brengt haar kennis over kunst graag in de praktijk bij bezoeken aan musea en natuurlijk bij het geven van seniorencolleges!

Hoe verloopt de voorbereiding voor een college?

Klik op ‘aanmelden’ en vul uw gegevens in.
Na uw aankoop ontvangt u een bevestigingsmail. Bewaar deze e-mail goed! Heeft u geen e-mail ontvangen? Kijk in uw spambox of neem contact met ons op.
Klik op de knop in de e-mail.
U zit nu in het online klaslokaal. Hier zal het college plaatsvinden. U kunt alvast de handleiding en samenvatting lezen of de poll invullen. Veel leerplezier!
Terug naar overzicht


Veelgestelde vragen

Aanmelden en annuleren

Ik heb een college(reeks) aangeschaft, en nu?

Na het aanschaffen van een online seniorencollege of collegereeks ontvangt u per mail een bevestiging van uw bestelling. In deze mail vindt u een link naar het online klaslokaal waar u alvast meer informatie kunt vinden over het college en een handleiding. Geen e-mail van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@ogjg.nl.

Is het mogelijk om een college op een later moment terug te kijken?

Nee, vanwege privacy-redenen en het interactieve karakter van de colleges kiezen we er bewust voor om de online colleges niet op te nemen. Het is daarom ook niet mogelijk om een college op een later moment terug te kijken. Wel ontvangt u een samenvatting van elk online college waarvoor u zich aanmeldt, zodat u de hoogtepunten van elk college kunt teruglezen.

Welke annuleringsvoorwaarden hanteren jullie?

1. Annulering door deelnemer
Bij annulering van deelname aan een online college(reeks) door de deelnemer zelf wordt geen terugbetaling door Oud Geleerd Jong Gedaan geboden.

2. Annulering door Oud Geleerd Jong Gedaan
2a. Bij annulering van een online college vanuit Oud Geleerd Jong Gedaan ontvangen de deelnemers een voucher voor het eerstvolgende geplande online college.
2b. Bij annulering van een online collegereeks vanuit Oud Geleerd Jong Gedaan ontvangen de deelnemers een tegoedbon voor de eerstvolgende geplande online collegereeks.

Contact

Waar kan ik een vraag, opmerking of klacht indienen?

U kunt mailen naar info@ogjg.nl. Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en streven ernaar u zo spoedig mogelijk en naar tevredenheid te woord te staan. Specifieke klachten of opmerkingen over een online college(reeks) kunt u verwerken in de enquête die we na afloop van een online college(reeks) sturen.

Word lid van de OGJG Groep

Naast onze website hebben wij ook een interactieve Facebookgroep waarin u kunt doorleren.

Zo worden er gratis korte cursussen, video’s, literatuur, tips en informatie over onze seniorencolleges gedeeld. Ook verschijnen er winacties en kunt u vragen stellen aan de studentdocenten over hun onderwerp!

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us