Seniorisme – Een verwaarloosde bedreiging voor gezonde veroudering

HomeCollegesSeniorisme – Een verwaarloosde bedreiging voor gezonde veroudering
l
Psychologie & Brein

Seniorisme – Een verwaarloosde bedreiging voor gezonde veroudering

In de media zijn talloze advertenties voor dagcrèmes die beloven (huid)veroudering tegen te gaan, waarbij verjonging als het ideaal wordt gezien. Van jongs af aan worden we in onze maatschappij blootgesteld aan negatieve op- en misvattingen over veroudering. Voorbeelden hiervan zijn dat senioren zogenaamd achterhaald, traag en slechthorend worden, gaan dementeren en de samenleving vooral tot last zijn. Hoewel dit vooroordelen en stereotypen zijn, nemen we ze onopgemerkt in ons op. Ze beïnvloeden daarmee onze gedachtes en gevoelens en zelfs ons gedrag ten opzichte van (andere) ouderen en ons eigen verouderingsproces, met alle gevolgen van dien. In dit online seniorencollege vertellen professor Richard Ridderinkhof en promovenda Lotte Brinkhof u meer over het fenomeen seniorisme – stereotypen, vooroordelen en discriminatie op grond van leeftijd – en de grote gevolgen daarvan voor onze ontwikkeling op latere leeftijd. Ze laten u zien dat veel van deze vooroordelen ongegrond zijn en geven u inzichten in de mooie kanten van veroudering. Kortom, ontkracht de onware vooroordelen over veroudering in dit online seniorencollege over seniorisme!

U kunt zich voor dit seniorencollege inschrijven tot 27 september om 07.30 uur. De informatie voor het online college ontvangt u direct na uw aanmelding.

N.B. Vanaf september zullen de online seniorencolleges plaatsvinden in een nieuw videoplatform. Hierover ontvangt u t.z.t. meer informatie.

Time to go

Details

Online
27 september
60 minuten
5,15

Aanmelden

Hulp nodig bij het aanmelden?

Uw studentdocent

Prof. dr. Richard Ridderinkhof & Lotte Brinkhof MSc

Richard Ridderinkhof (hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkeling en Veroudering) en Lotte Brinkhof (Promovenda) zijn beiden verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Met het Senioren Doen Mee project onderzoeken ze talloze verschillende factoren die een positieve, dan wel negatieve bijdrage leveren aan veerkracht en gezond ouder worden. Seniorisme is één van die negatieve factoren.

Hoe verloopt de voorbereiding voor een college?

Klik op ‘aanmelden’ en vul uw gegevens in.
Na uw aankoop ontvangt u een bevestigingsmail. Bewaar deze e-mail goed! Heeft u geen e-mail ontvangen? Kijk in uw spambox of neem contact met ons op.
Klik op de knop in de e-mail.
U zit nu in het online klaslokaal. Hier zal het college plaatsvinden. U kunt alvast de handleiding en samenvatting lezen of de poll invullen. Veel leerplezier!
Terug naar overzicht


Veelgestelde vragen

Aanmelden en annuleren

Ik heb een college(reeks) aangeschaft, en nu?

Na het aanschaffen van een online seniorencollege of collegereeks ontvangt u per mail een bevestiging van uw bestelling. In deze mail vindt u een link naar het online klaslokaal waar u alvast meer informatie kunt vinden over het college en een handleiding. Geen e-mail van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@ogjg.nl.

Is het mogelijk om een college op een later moment terug te kijken?

Nee, vanwege privacy-redenen en het interactieve karakter van de colleges kiezen we er bewust voor om de online colleges niet op te nemen. Het is daarom ook niet mogelijk om een college op een later moment terug te kijken. Wel ontvangt u een samenvatting van elk online college waarvoor u zich aanmeldt, zodat u de hoogtepunten van elk college kunt teruglezen.

Welke annuleringsvoorwaarden hanteren jullie?

1. Annulering door deelnemer
Bij annulering van deelname aan een online college(reeks) door de deelnemer zelf wordt geen terugbetaling door Oud Geleerd Jong Gedaan geboden.

2. Annulering door Oud Geleerd Jong Gedaan
2a. Bij annulering van een online college vanuit Oud Geleerd Jong Gedaan ontvangen de deelnemers een voucher voor het eerstvolgende geplande online college.
2b. Bij annulering van een online collegereeks vanuit Oud Geleerd Jong Gedaan ontvangen de deelnemers een tegoedbon voor de eerstvolgende geplande online collegereeks.

Contact

Waar kan ik een vraag, opmerking of klacht indienen?

U kunt mailen naar info@ogjg.nl. Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en streven ernaar u zo spoedig mogelijk en naar tevredenheid te woord te staan. Specifieke klachten of opmerkingen over een online college(reeks) kunt u verwerken in de enquête die we na afloop van een online college(reeks) sturen.

Word lid van de OGJG Groep

Naast onze website hebben wij ook een interactieve Facebookgroep waarin u kunt doorleren.

Zo worden er gratis korte cursussen, video’s, literatuur, tips en informatie over onze seniorencolleges gedeeld. Ook verschijnen er winacties en kunt u vragen stellen aan de studentdocenten over hun onderwerp!

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us