Het goede leven wereldwijd

HomeCollegesHet goede leven wereldwijd
l
Filosofie & Religie

Het goede leven wereldwijd

Wat kunnen we leren van Al-Farabi, een groot denker uit de Islamitische Gouden Eeuw? Studentdocent Philip vertelt het u in deze collegereeks. Al-Farabi brengt een unieke en inspirerende visie op geluk, ethiek en politiek, die verder reikt dan de bekende Griekse filosofen.

Al-Farabi ziet geluk als het hoogste levensdoel, te bereiken door samenwerking binnen de stad. Elk individu speelt een cruciale rol, net als organen in een gezond lichaam, en werkt samen onder leiding van een filosofen-profeet. Deze leider kent niet alleen de weg naar geluk, maar weet ook anderen te inspireren om dit na te streven.

Ontdek hoe Al-Farabi’s ideeën ons denken kunnen verrijken en hoe zijn visie op een deugdzame samenleving en collectief geluk vandaag de dag nog steeds relevant is. Vergelijk daarnaast zijn filosofie en andere niet-westerse filosofieën met Europese denkers en laat u verrassen door de diepgang en originaliteit van deze werken.

Kortom, meld u aan en laat u inspireren door een gezamenlijke zoektocht naar geluk!

Dit is oorspronkelijk een tweedelige collegereeks die begon op 5 augustus, waarbij u nu kunt aansluiten bij het resterende online college uit de reeks. Let op dat er bij het resterende college geen hulplijn aanwezig is. U kunt zich voor dit online college inschrijven tot 12 augustus om 07.30 uur. De informatie voor het online college ontvangt u direct na uw aanmelding.

Time to go

Details

Online
12 augustus 10:30 - 11:30
60 minuten
9,75

Aanmelden

Hulp nodig bij het aanmelden?

Uw studentdocent

Philip de Jong

Philip de Jong werkt momenteel als docent Filosofie. Hij is ervan overtuigd dat we veel kunnen leren van de “niet-westerse” filosofen. Het lijkt hem geweldig om over deze geweldige theorieën te kunnen vertellen omdat hij denkt dat ook u genot kan halen uit de ideeën die zij hebben voortgebracht.

Hoe verloopt de voorbereiding voor een college?

Klik op ‘aanmelden’ en vul uw gegevens in.
Na uw aankoop ontvangt u een bevestigingsmail. Bewaar deze e-mail goed! Heeft u geen e-mail ontvangen? Kijk in uw spambox of neem contact met ons op.
Klik op de knop in de e-mail.
U zit nu in het online klaslokaal. Hier zal het college plaatsvinden. U kunt alvast de handleiding en samenvatting lezen of de poll invullen. Veel leerplezier!
Terug naar overzicht


Veelgestelde vragen

Aanmelden en annuleren

Ik heb een college(reeks) aangeschaft, en nu?

Na het aanschaffen van een online seniorencollege of collegereeks ontvangt u per mail een bevestiging van uw bestelling. In deze mail vindt u een link naar het online klaslokaal waar u alvast meer informatie kunt vinden over het college en een handleiding. Geen e-mail van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@ogjg.nl.

Is het mogelijk om een college op een later moment terug te kijken?

Nee, vanwege privacy-redenen en het interactieve karakter van de colleges kiezen we er bewust voor om de online colleges niet op te nemen. Het is daarom ook niet mogelijk om een college op een later moment terug te kijken. Wel ontvangt u een samenvatting van elk online college waarvoor u zich aanmeldt, zodat u de hoogtepunten van elk college kunt teruglezen.

Welke annuleringsvoorwaarden hanteren jullie?

1. Annulering door deelnemer
Bij annulering van deelname aan een online college(reeks) door de deelnemer zelf wordt geen terugbetaling door Oud Geleerd Jong Gedaan geboden.

2. Annulering door Oud Geleerd Jong Gedaan
2a. Bij annulering van een online college vanuit Oud Geleerd Jong Gedaan ontvangen de deelnemers een voucher voor het eerstvolgende geplande online college.
2b. Bij annulering van een online collegereeks vanuit Oud Geleerd Jong Gedaan ontvangen de deelnemers een tegoedbon voor de eerstvolgende geplande online collegereeks.

Contact

Waar kan ik een vraag, opmerking of klacht indienen?

U kunt mailen naar info@ogjg.nl. Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en streven ernaar u zo spoedig mogelijk en naar tevredenheid te woord te staan. Specifieke klachten of opmerkingen over een online college(reeks) kunt u verwerken in de enquête die we na afloop van een online college(reeks) sturen.

Word lid van de OGJG Groep

Naast onze website hebben wij ook een interactieve Facebookgroep waarin u kunt doorleren.

Zo worden er gratis korte cursussen, video’s, literatuur, tips en informatie over onze seniorencolleges gedeeld. Ook verschijnen er winacties en kunt u vragen stellen aan de studentdocenten over hun onderwerp!

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us