De familieruzie van Europa

HomeCollegesDe familieruzie van Europa
l
Blog

De familieruzie van Europa

Voorafgaand aan het ontstaan van het verbond van de Europese Unie, lag ruzie en oorlog voortdurend op de loer tussen Europese landen. Vooral de rivaliteit tussen Frankrijk en Duitsland veroorzaakte grote spanningen en diende als een belangrijke aanleiding voor de grote oorlogen van de vorige eeuw. In deze collegereeks gaat studentdocent Bas met u op zoek naar de wortels van deze rivaliteit en hij neemt u mee terug naar de Middeleeuwen en het uiteenvallen van het rijk van Karel de Grote. Het uiteenvallen van dit rijk, het ontstaan van nieuwe staten en de daaropvolgende ruzies en spanningen tussen hen kunnen worden gezien als een grootschalige Europese familieruzie. Maar laten we ook niet vergeten te kijken naar hoe deze rivaliteit werd omgezet in een diepe en succesvolle samenwerking bij de oprichting van de Europese Unie. Sluit aan bij deze fascinerende reis door de geschiedenis en ontdek de verbazingwekkende transformatie van rivaliteit naar samenwerking. Mis deze kans niet om meer te leren over de Europese geschiedenis en de totstandkoming van de Europese Unie!

U kunt zich voor deze online collegereeks inschrijven tot 16 oktober om 16.00 uur. De informatie voor de online colleges ontvangt u direct na uw aanmelding.

Time to go

Details

Online
16, 23, 30 oktober en 6 november 19:00 - 20:00
60 minuten
0,00

Aanmelden

Hulp nodig bij het aanmelden?

Uw studentdocent

Bas van Driel

Studentdocent Bas studeert Geschiedenis en Rechten aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast is hij gepassioneerd over klassieke muziek en dan met name de muziek van Chopin. Zelf speelt hij al geruime tijd piano en hij heeft zich verdiept in muziekfilosofie.

Hoe verloopt de voorbereiding voor een college?

Klik op ‘aanmelden’ en vul uw gegevens in.
Na uw aankoop ontvangt u een bevestigingsmail. Bewaar deze e-mail goed! Heeft u geen e-mail ontvangen? Kijk in uw spambox of neem contact met ons op.
Klik op de knop in de e-mail.
U zit nu in het online klaslokaal. Hier zal het college plaatsvinden. U kunt alvast de handleiding en samenvatting lezen of de poll invullen. Veel leerplezier!
Terug naar overzicht


Veelgestelde vragen

Aanmelden en annuleren

Ik heb een college(reeks) aangeschaft, en nu?

Na het aanschaffen van een online seniorencollege of collegereeks ontvangt u per mail een bevestiging van uw bestelling. In deze mail vindt u een link naar het online klaslokaal waar u alvast meer informatie kunt vinden over het college en een handleiding. Geen e-mail van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@ogjg.nl.

Is het mogelijk om een college op een later moment terug te kijken?

Nee, vanwege privacy-redenen en het interactieve karakter van de colleges kiezen we er bewust voor om de online colleges niet op te nemen. Het is daarom ook niet mogelijk om een college op een later moment terug te kijken. Wel ontvangt u een samenvatting van elk online college waarvoor u zich aanmeldt, zodat u de hoogtepunten van elk college kunt teruglezen.

Welke annuleringsvoorwaarden hanteren jullie?

1. Annulering door deelnemer
Bij annulering van deelname aan een online college(reeks) door de deelnemer zelf wordt geen terugbetaling door Oud Geleerd Jong Gedaan geboden.

2. Annulering door Oud Geleerd Jong Gedaan
2a. Bij annulering van een online college vanuit Oud Geleerd Jong Gedaan ontvangen de deelnemers een voucher voor het eerstvolgende geplande online college.
2b. Bij annulering van een online collegereeks vanuit Oud Geleerd Jong Gedaan ontvangen de deelnemers een tegoedbon voor de eerstvolgende geplande online collegereeks.

Contact

Waar kan ik een vraag, opmerking of klacht indienen?

U kunt mailen naar info@ogjg.nl. Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en streven ernaar u zo spoedig mogelijk en naar tevredenheid te woord te staan. Specifieke klachten of opmerkingen over een online college(reeks) kunt u verwerken in de enquête die we na afloop van een online college(reeks) sturen.

Word lid van de OGJG Groep

Naast onze website hebben wij ook een interactieve Facebookgroep waarin u kunt doorleren.

Zo worden er gratis korte cursussen, video’s, literatuur, tips en informatie over onze seniorencolleges gedeeld. Ook verschijnen er winacties en kunt u vragen stellen aan de studentdocenten over hun onderwerp!

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us