Biomedische wetenschappen: Grensverleggende ontdekkingen

HomeCollegesBiomedische wetenschappen: Grensverleggende ontdekkingen
l
Blog

Biomedische wetenschappen: Grensverleggende ontdekkingen

In de loop van de geschiedenis zijn enorme vooruitgangen geboekt in de wetenschap van biologie en geneeskunde. Door ontdekkingen in genetica, evolutie en ziektebehandeling begrijpen we beter hoe het menselijk lichaam functioneert en hoe ziekten effectief te bestrijden zijn. Er zijn vandaag de dag echter nog niet voor alle ziekten medicijnen, laat staan definitieve oplossingen. In deze collegereeks onthullen studentdocent Floris en Daan of de wetenschap het stadium van alwetendheid bereikt heeft of dat er nog meer te ontdekken valt in de biologie en geneeskunde. 

Floris en Daan leggen u onder andere uit wat genetica is en hoe de ontdekking van DNA invloed heeft gehad op de ontwikkeling van medicijnen. Ook behandelen zij de strijd tegen geëvolueerde bacteriën en het toenemende probleem van verminderde effectiviteit van antibiotica. Kan de hedendaagse wetenschap hier nog iets aan doen?

Kortom, ontdek de grensverleggende inzichten van de biomedische wetenschappen en meld u aan voor dit college!

Dit is oorspronkelijk een tweedelige collegereeks die begon op 7 maart, waarbij u nu kunt aansluiten bij het resterende online college uit de reeks. Let op dat er bij het resterende college geen hulplijn aanwezig is. U kunt zich voor dit online college inschrijven tot 14 maart om 16.00 uur. De informatie voor het online college ontvangt u direct na uw aanmelding.

Time to go

Details

Online
14 maart 19:00 - 20:00
60 minuten
0,00

Aanmelden

Hulp nodig bij het aanmelden?

Uw studentdocent

Daan

Studentdocent Daan studeert Biomedische Wetenschappen aan de UvA en verdiept zich samen met studentdocent Floris in patiëntgericht onderzoek, waarbij immunologie en microbiologie een belangrijke rol spelen. Hij is van mening dat iedereen moet kunnen blijven leren. Door u te vertellen over een deel van zijn vakgebied hoopt hij u wat bij te brengen, maar voornamelijk aan te steken met zijn enthousiasme. 
Uw studentdocent

Floris

Studentdocent Floris studeert Biomedische Wetenschappen aan de UvA en verdiept zich samen met studentdocent Daan in patiëntgericht onderzoek, waarbij immunologie en microbiologie een belangrijke rol spelen. Hij vindt het erg leuk om zijn kennis over deze fascinerende onderwerpen met u te delen. Zijn kennis deelt hij ook als bijlesdocent in het middelbaar onderwijs.

Hoe verloopt de voorbereiding voor een college?

Klik op ‘aanmelden’ en vul uw gegevens in.
Na uw aankoop ontvangt u een bevestigingsmail. Bewaar deze e-mail goed! Heeft u geen e-mail ontvangen? Kijk in uw spambox of neem contact met ons op.
Klik op de knop in de e-mail.
U zit nu in het online klaslokaal. Hier zal het college plaatsvinden. U kunt alvast de handleiding en samenvatting lezen of de poll invullen. Veel leerplezier!
Thea Storm, deelneemster van OGJG online colleges

“Juist op onze leeftijd is het zo belangrijk om je hersenen te prikkelen en te zorgen dat je niet alleen thuis op de bank zit. OGJG maakt een leven lang leren mogelijk voor mij.”

Thea Storm, deelneemster OGJG

‘Sinds ik gestopt ben met vrijwilligerswerk, heb ik eindelijk de ruimte en tijd om alles te leren wat ik graag wil weten. De manier waarop OGJG ouderen de kans biedt om deel te nemen aan het enthousiasme van jongeren vind ik fantastisch.’

Henk, deelnemer OGJG
Henk, deelnemer van OGJG online colleges


Terug naar overzicht


Veelgestelde vragen

Aanmelden en annuleren

Ik heb een college(reeks) aangeschaft, en nu?

Na het aanschaffen van een online seniorencollege of collegereeks ontvangt u per mail een bevestiging van uw bestelling. In deze mail vindt u een link naar het online klaslokaal waar u alvast meer informatie kunt vinden over het college en een handleiding. Geen e-mail van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@ogjg.nl.

Is het mogelijk om een college op een later moment terug te kijken?

Nee, vanwege privacy-redenen en het interactieve karakter van de colleges kiezen we er bewust voor om de online colleges niet op te nemen. Het is daarom ook niet mogelijk om een college op een later moment terug te kijken. Wel ontvangt u een samenvatting van elk online college waarvoor u zich aanmeldt, zodat u de hoogtepunten van elk college kunt teruglezen.

Welke annuleringsvoorwaarden hanteren jullie?

1. Annulering door deelnemer
Bij annulering van deelname aan een online college(reeks) door de deelnemer zelf wordt geen terugbetaling door Oud Geleerd Jong Gedaan geboden.

2. Annulering door Oud Geleerd Jong Gedaan
2a. Bij annulering van een online college vanuit Oud Geleerd Jong Gedaan ontvangen de deelnemers een voucher voor het eerstvolgende geplande online college.
2b. Bij annulering van een online collegereeks vanuit Oud Geleerd Jong Gedaan ontvangen de deelnemers een tegoedbon voor de eerstvolgende geplande online collegereeks.

Contact

Waar kan ik een vraag, opmerking of klacht indienen?

U kunt mailen naar info@ogjg.nl. Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en streven ernaar u zo spoedig mogelijk en naar tevredenheid te woord te staan. Specifieke klachten of opmerkingen over een online college(reeks) kunt u verwerken in de enquête die we na afloop van een online college(reeks) sturen.

Hulp nodig?

Ondervindt u problemen bij het bestellen van een seniorencollege of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag! Stuur een e-mail met uw contactgegevens en vraag of opmerking naar ons. Wij streven ernaar om uw e-mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.

Blog
Biomedische wetenschappen: Grensverleggende ontdekkingen
0,00

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us