St. Oud Geleerd Jong Gedaan

HomeBlog“Ik noem mezelf een ‘knowledge seeker’.”

“Ik noem mezelf een ‘knowledge seeker’.”

Eniet (82 jaar) heeft al heel wat colleges bij OGJG gevolgd en was ook aanwezig bij De 24 Uurs Show, ons 10-jarig jubileumfeest op 24 mei. Dankzij gasten als Eniet ging het dak eraf en was de positieve energie voelbaar. Om deze reden vroegen wij Eniet naar haar ervaringen als deelneemster aan onze colleges en wat dit haar heeft gebracht.

“Het is belangrijk dat jong en oud elkaars standpunten aanhoren, erover nadenken en van elkaar leren.”

Wat heeft u gemotiveerd om deel te nemen aan de colleges van OGJG?
“Ik ben heel nieuwsgierig van aard en wil graag verrast worden en meer te weten komen over onderwerpen waarvan ik zelf nog niet zo veel af weet. Niemand is te jong of te oud om iets te leren.”

Wat is u het meest bijgebleven?
“Wat ik niet wist, was dat Cleopatra drie kinderen had met Marcus Antonius en dat haar kinderen, nadat ze haar lichaam hadden verlaten, in Rome zijn opgevoed.”

Welke thema’s vindt u het meest interessant om te volgen?
“Het meest interessant vind ik de esoterie van zeer betrouwbare bronnen. Geen zweverig gedoe. Ik noem mezelf een ‘knowledge seeker’. Ik wil dingen weten die ertoe doen en ik denk goed na over wat ik hoor of lees. Voelt het goed of niet? Is het waar? Als ik iets zie dat interessant en leerzaam genoeg is, wil ik er graag meer over weten.”

Heeft u nog advies voor de jongere generatie? En wat hoopt u van de studentdocenten te leren?
“Mijn adviezen: Zeg nooit dat je iets niet kunt. Je kunt alles leren wat je wilt, maar je moet wel doorzetten. Laat je niet ontmoedigen door mensen die jouw keuzes bekritiseren en zeggen dat het niets zal opleveren. Volg jouw droom, geef er zoveel mogelijk energie aan en geniet van de nieuwe dingen die je leert.

Toen mijn oudste zoon op het gymnasium zat, vond ik Grieks en Latijn zo mooi dat ik besloot om die talen ook te gaan leren. Hij zat in de derde klas, ik begon in de eerste klas van het volwassenenonderwijs. Ik had 6 vakken en vier jaar later zijn we samen geslaagd. Hoewel ik van meerdere mensen te horen kreeg dat ik niets aan Grieks en Latijn zou hebben, heb ik me daar niets van aangetrokken. Ik heb er geen dag spijt van gehad. Ik zing in een Oratoriumkoor en het zijn juist de Latijnse teksten die ik het eerst uit mijn hoofd ken.

Een ander advies: als je problemen hebt, durf dan hulp te vragen om ze op te lossen. Problemen verdwijnen niet vanzelf. En bovenal, wees altijd trouw aan jezelf!

Ik wil graag van jongeren weten hoe zij in het algemeen over de toekomst denken, en welke inzichten zij hebben.”

Waarom zou het voor andere 60-plussers waardevol zijn om colleges te volgen bij OGJG?
Als ouderen iets willen leren van jonge mensen, zou ik ze aanraden om bij OGJG colleges te gaan volgen. Het is belangrijk dat jong en oud elkaars standpunten aanhoren, erover nadenken en van elkaar leren.”

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us