St. Oud Geleerd Jong Gedaan

HomeBlogStudentdocent van de maand december: Flore
flore

Studentdocent van de maand december: Flore

Elke maand zet OGJG een studentdocent in het zonnetje! Waarom? Omdat OGJG niet kan bestaan zonder haar geweldige vrijwilligers die met veel passie colleges geven over hun vakgebied. Deze maand in de spotlights: studentdocent Flore!

Hoe ben je bij OGJG terechtgekomen?
Een vriendin van mij (en tevens mijn huisgenootje) geeft sinds vorig jaar colleges bij OGJG. Zij vertelde hier vol enthousiasme over en ze dacht dat het ook wel iets voor mij zou zijn. Ik had zelf nog nooit van OGJG gehoord, maar ik heb mij direct aangemeld en daar ben ik nog steeds super blij mee!

Wat leuk dat jij en je huisgenoot samen bij ons actief zijn! Waar gaan jouw seniorencolleges over en waarom?
Ik geef colleges over het menselijk lichaam. Hierbij bespreek ik de verschillende orgaansystemen in ons lijf: het verteringsstelsel, de longen, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Ik vond biologie altijd al een leuk vak en dan vooral de lessen over het menselijk lichaam vond ik interessant. Tijdens mijn studie psychobiologie heb ik dan ook veel geleerd over hoe bepaalde stoffen in het menselijk lichaam op elkaar reageren en hoe het centraal zenuwstelsel en het brein werken. Ik vind het geweldig om mijn enthousiasme over deze onderwerpen met de senioren te kunnen delen!

Naast je werkzaamheden bij OGJG werk je ook in de thuiszorg. Hoe ervaar jij deze combinatie
De combinatie met het werk in de thuiszorg is voor mij super leuk! Ik had voorafgaand aan mijn eerste college al wat ervaring opgedaan met de doelgroep senioren. Daarnaast leer ik bij OGJG heel veel over deze diverse doelgroep, wat ik weer goed kan gebruiken voor mijn werk in de thuiszorg. Ook probeer ik mijn cliënten soms een paar kleine delen van mijn college te leren tijdens mijn dienst. Dit vinden ze altijd hartstikke leuk!

Mooi dat jouw werkzaamheden bij OGJG weer nuttig zijn voor jouw baan in de thuiszorg! Wat heeft vrijwilligerswerk doen voor OGJG jou nog meer gebracht?
Na het geven van een college krijg ik telkens weer hele positieve reacties. Hierdoor ga ik na elk college weer met een lach naar huis. Het plezier van de ouderen en hun motivatie tijdens de colleges zijn echt goud waard.

Daarnaast is het ontzettend leerzaam om seniorencolleges te geven. Zo gaf ik mijn eerste college aan een groep met lichte dementie, waardoor ik leerde hoe deze ziekte zich op verschillende manieren kan uiten. Ook heb ik mijn presentatievaardigheden kunnen verbeteren door de trainingen die OGJG verzorgt. Het geven van een presentatie aan senioren is namelijk wel een beetje anders dan presenteren voor je medestudenten, haha!

Kortom, elke keer ga ik met plezier naar mijn colleges toe en het is een mooie verrijking van mijn week!

Dank je wel Flore, voor alles wat je voor OGJG doet! Op naar nog veel interessante seniorencolleges over het menselijk lichaam.

Ook studentdocent worden? Meld je aan via het contactformulier op onze website.

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us