St. Oud Geleerd Jong Gedaan

HomeBlogPartnercollege ‘De kunst van het ontmoeten’ met Erik Scherder
Mila van Egmond

Partnercollege ‘De kunst van het ontmoeten’ met Erik Scherder

Het eerste partnercollege met onze partner Woonzorg Nederland was een groot succes! Woonzorg Nederland vindt het belangrijk om de drempel tot sociaal contact voor hun huurders zo laag mogelijk te maken, omdat zij weten dat sociaal contact de hersenen stimuleert en gezond houdt. 

De wereld van beeldende kunst

In het voorprogramma dook studentdocent Merel met de deelnemers in de wereld van beeldende kunst. Van oude meesterwerken tot hedendaagse performances, Merel onthulde het verhaal achter kunstwerken waarin het thema ‘ontmoeting’ centraal staat. Zo zijn sommige werken een letterlijke vertaling van het begrip en hebben andere werken juist weer op een heel eigenaardige, indirecte wijze voor ontmoeting tussen bezoekers gezorgd.

Sociaal contact stimuleert de hersenen

Tijdens het college behandelde Prof. dr. Erik Scherder de kunst van verbinding in de context van hersengezondheid. Een babbeltje in de winkel, even bellen met je zus of wandelen met een vriend: sociaal contact stimuleert uw hersenen en houdt ze gezond. Door sociaal contact gaan uw hersencellen nieuwe verbindingen aan en worden de verbindingen die er al waren versterkt. Wist u dat tien minuten sociaal contact al een gunstig effect heeft op uw denkvermogen en dat te weinig sociale interactie kan zorgen dat uw brein krimpt? 

We zijn Woonzorg Nederland dankbaar dat we dit college aan hun huurders en de OGJG achterban konden aanbieden. Ook interesse in een partnercollege? Stuur een bericht naar info@ogjg.nl. 

Wij genieten nog even na met deze prachtige recap.

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us