St. Oud Geleerd Jong Gedaan

HomeBlogInterview met OGJG deelneemster Sarah

Interview met OGJG deelneemster Sarah

Wauw, wat voelen wij ons vereerd! Sarah (75 jaar) heeft al meer dan 30 online colleges van OGJG bijgewoond en daarmee behoort Sarah tot onze waardevolle vaste achterban! Als we dit zo horen, mogen wij haar toch wel een trouwe fan noemen, niet waar? Sarah zit absoluut niet stil en vult haar tijd met piano en accordeon spelen, tekenen, Spaans leren en vrijwilligerswerk. Ook heeft ze een dagelijkse mailwisseling met een vriend uit de Achterhoek over van alles, boeken, politiek enz. Dat Sarah nog tijd vrij maakt voor het volgen van onze online colleges is voor ons een hele eer. We vroegen Sarah naar haar ervaringen als deelneemster en wat dit haar tot nu toe heeft gebracht.

Welk college of welk onderwerp is u het meest bijgebleven?
Omdat ik naast colleges bij OGJG ook lezingen volg bij Historizon en het RMO, loopt dit soms wat door elkaar. Blijkbaar heb ik al meer colleges en lezingen gevolgd dan ik dacht. Wel herinner ik mij een college over forensisch onderzoek. Dit onderwerp sprak mij heel erg aan gezien mijn werkverleden in een jeugdinrichting en een TBS-kliniek.

Nu schiet mij ook een leuke anekdote te binnen: Tijdens het volgen van een college op mijn tablet, ging de bel. Een duister kijkende bezorger stond aan de deur met vijf pakken kattenbakvulling. Al kijkend op mijn tablet deed ik open, ik zette (nog steeds met een oog kijkend naar de tablet) de tablet op een kastje in de gang en begon de pakken van de kar van de man te halen. Nogal zwaar en ik wilde niets missen, dus kijken, pakken, neerzetten. Het duurde de norse man te lang. De laatste twee pakken werden achter mij aan de gang in gesmeten. Dank u wel en hopelijk niet tot ziens. Snel weer terug naar het college.

“Stel je open om nieuwe dingen te leren en houd dat brein actief. De wereld is groot en er is zoveel meer te leren buiten onze eigen bubbel.”

Welke thema’s vindt u het meest interessant?
De thema’s die ik het meest interessant vind zijn de oudheid, geschiedenis (hemelsbreed) en het brein. De oudheid en geschiedenis brengen mij terug in de tijd. Maar het heden valt ook weer samen met het verleden. Tijdens de colleges waan ik mij even in de prehistorie, in het Oude Egypte, of waar dan ook. Ik vind de ontwikkelingen in de geschiedenis fascinerend en krijg hier eigenlijk nooit genoeg van. Als kind kreeg ik een geschiedenisboek met platen en tekst, het is letterlijk stukgelezen. En ik heb het nog steeds in mijn bezit, zorgvuldig in plastic verpakt.

Een totaal ander onderwerp dat mij heel erg aanspreekt is het functioneren van het brein. Hier worden steeds meer nieuwe ontdekkingen in gedaan. Het is op zich al een wonder dat een mens met dat brein zo veel kan doen, dat er enorm veel informatie in wordt opgeslagen en dat we op allerlei gebieden nieuwe informatie kunnen absorberen. Dat brein is eindeloos en de ontwikkelingen gaan maar door.

Heeft u nog advies voor de jongere generatie? En wat hoopt u van de studentdocenten te leren?
Ontwikkel jezelf, kijk om je heen en lees! Ik hoop dat de jongere generatie mij leert wat zij anders doen in hun generatie.

Waarom zouden andere 60+-ers ook colleges moeten volgen bij OGJG?
Het mooie in het leven is dat niets moet. Maar ik zou mijn leeftijdsgenoten adviseren om wel actief te blijven. Stel je open om nieuwe dingen te leren en houd dat brein actief. De wereld is groot en er is zoveel meer te leren buiten onze eigen bubbel.

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us