St. Oud Geleerd Jong Gedaan

HomeStudent van de MaandStudentdocent van de maand januari: Maaike

Studentdocent van de maand januari: Maaike

Elke maand zet OGJG een studentdocent in het zonnetje! Waarom? Omdat OGJG niet kan bestaan zonder haar geweldige vrijwilligers die met veel passie colleges geven over hun vakgebied. Deze maand in de spotlights: studentdocent Maaike!

Hoi Maaike! Hoe heb jij OGJG gevonden?
Via social media zag ik een post van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan voorbijkomen en ik was meteen enthousiast! Ik heb me toen direct aangemeld via de website.

Waarom heb je je aangemeld bij OGJG?
Verhalen vertellen vind ik erg leuk en als geschiedenisstudent vind ik vooral historische verhalen interessant. Het geven van colleges over mijn passie leek mij een goede manier om vaker voor publiek te spreken en mezelf te trainen in presenteren. Het interactieve aspect van de seniorencolleges vind ik bovendien erg leuk. Officieel geef je een college, maar nog veel meer ga je in gesprek met de deelnemers.

Waar geef je seniorencolleges over en waarom?
Mijn seniorencolleges gaan over de geschiedenis van Europese koningshuizen. Tijdens mijn bachelor geschiedenis heb ik in Engeland op Windsor Castle gewerkt, vandaar mijn interesse in het Engelse koningshuis. Toen ik begon met het ontwikkelen van mijn seniorencolleges bij OGJG heb ik het ook uitgebreid naar een aantal andere Europese koningshuizen, waaronder de Oranjes natuurlijk. Daarnaast kijken we ook naar koninklijke feestdagen en vergelijken we de huidige Europese koningshuizen vandaag de dag met die van 200 jaar geleden.

Wat hoop je senioren mee te geven met jouw colleges?
Ik hoop vooral dat de senioren die de colleges volgen met plezier naar mijn verhaal luisteren. Een leuke bijkomstigheid is dat ik ook wat informatie kan geven die wellicht nieuw voor ze is, maar wel over onderwerpen kan vertellen die de deelnemers zelf al kennen. Waarom we Koningsdag vieren bijvoorbeeld. Zeker wanneer we het over koninklijke feestdagen hebben is het leuk om ervaringen te delen. Zo vertelde een deelnemer dat zijn lievelings traditie met Koningsdag de oranjebitter was. Dat kende ik zelf nog niet, en zo leer ik zelf ook nog een hoop bij!

Dankjewel Maaike, voor alles wat je voor OGJG doet! Op naar nog veel interessante seniorencolleges over de verschillende koningshuizen.

Ook studentdocent worden? Meld je aan via het contactformulier op onze website.

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us