De kunst van het ontmoeten

HomeCollegesDe kunst van het ontmoeten
l


Psychologie & Brein

De kunst van het ontmoeten

Samen met onze jubileumpartner Woonzorg Nederland organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan een speciaal online college met gastdocent prof. dr. hoogleraar Erik Scherder.

Een babbeltje in de winkel, even bellen met je zus of wandelen met een vriend: sociaal contact stimuleert uw hersenen en houdt ze gezond. Door sociaal contact gaan uw hersencellen nieuwe verbindingen aan en worden de verbindingen die er al waren versterkt. Wist u dat tien minuten sociaal contact al een gunstig effect heeft op uw denkvermogen en dat te weinig sociale interactie kan zorgen dat uw brein krimpt? Prof. dr. Erik Scherder neemt u tijdens dit college mee en gaat dieper in op de kunst van verbinding.

In het voorprogramma duikt studentdocent Merel met u in de wereld van beeldende kunst. Van oude meesterwerken tot hedendaagse performances, Merel onthult het verhaal achter kunstwerken waarin het thema ‘ontmoeting’ centraal staat. Zo zijn sommige werken een letterlijke vertaling van het begrip en hebben andere werken juist weer op een heel eigenaardige, indirecte wijze voor ontmoeting tussen bezoekers gezorgd. Ontdek de (historische) anekdotes die schuilgaan achter deze kunstwerken en laat u meeslepen door de verhalen van de kunstenaars die hun emoties en verbondenheid tot uitdrukking brengen.

U kunt zich voor dit online college inschrijven tot 14 februari om 07.00 uur. De informatie voor het online college ontvangt u direct na uw aanmelding. Na aankoop, op de dag van het college, verschijnt de knop met de link naar de livestream op deze pagina.

Kunt u niet aanwezig zijn op het moment van de livestream? Wanneer u zich aanmeldt voor dit online college, ontvangt u na afloop van het online college de link naar de livestream. Deze kunt u in uw eigen tijd terugkijken. Deze link is twee weken geldig vanaf de start van het college.

Time to go

Details

Online
14 februari 10:00 - 11:15
75 minuten
9,15

Aanmelden

Hulp nodig bij het aanmelden?

Uw professor

Erik Scherder

Prof. Dr. hoogleraar Klinische Neuropsychologie Vrije Universiteit
Naast sociale prikkels willen je hersenen uitdaging, nieuwe dingen leren! Ook als je ouder wordt!Wat Erik zou zeggen tegen ouderen die twijfelen of ze een collegereeks zullen volgen? ‘Doe het, doe het, doe het! Juist als je denkt ‘ik heb eigenlijk niet veel zin’. Op het moment dat je dan een college gaat volgen, krijgen je hersenen een beloning in de vorm van prikkels.Dat maakt het initiatief van OGJG zo sterk. Het wordt ouderen aangereikt, maar ze moeten er zelf iets voor doen.En dan hebben we het niet eens over de voordelen op sociaal vlak. Interacteren met anderen om te voorkomen dat je in een sociaal isolement belandt, blijkt uit vele studies van groot belang.Op hun beurt leren de studenten onderwijs te geven en onderwerpen goed uit te leggen zodat deze, ook voor niet-ingewijden, begrijpelijk zijn.’Profiel Erik Scherder, Vrije Universiteit
Uw studentdocent

Merel Wolfkamp

Merel heeft de bachelor Kunstgeschiedenis afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Gedurende deze opleiding specialiseerde zij zich in de moderne kunst, maar ze heeft ook een interesse in de oude kunst en haar mysteries. Het is haar passie om jong en oud iets op interactieve wijze te leren over de geheimen en bijzonderheden van de beeldende kunst.

Hoe verloopt de voorbereiding voor een college?

Klik op ‘aanmelden’ en vul uw gegevens in.
Na uw aankoop ontvangt u een bevestigingsmail. Bewaar deze e-mail goed! Heeft u geen e-mail ontvangen? Kijk in uw spambox of neem contact met ons op.
Klik op de knop in de e-mail.
U zit nu in het online klaslokaal. Hier zal het college plaatsvinden. U kunt alvast de handleiding en samenvatting lezen of de poll invullen. Veel leerplezier!
Terug naar overzicht


Veelgestelde vragen

Aanmelden en annuleren

Ik heb een college(reeks) aangeschaft, en nu?

Na het aanschaffen van een online seniorencollege of collegereeks ontvangt u per mail een bevestiging van uw bestelling. In deze mail vindt u een link naar het online klaslokaal waar u alvast meer informatie kunt vinden over het college en een handleiding. Geen e-mail van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@ogjg.nl.

Is het mogelijk om een college op een later moment terug te kijken?

Nee, vanwege privacy-redenen en het interactieve karakter van de colleges kiezen we er bewust voor om de online colleges niet op te nemen. Het is daarom ook niet mogelijk om een college op een later moment terug te kijken. Wel ontvangt u een samenvatting van elk online college waarvoor u zich aanmeldt, zodat u de hoogtepunten van elk college kunt teruglezen.

Welke annuleringsvoorwaarden hanteren jullie?

1. Annulering door deelnemer
Bij annulering van deelname aan een online college(reeks) door de deelnemer zelf wordt geen terugbetaling door Oud Geleerd Jong Gedaan geboden.

2. Annulering door Oud Geleerd Jong Gedaan
2a. Bij annulering van een online college vanuit Oud Geleerd Jong Gedaan ontvangen de deelnemers een voucher voor het eerstvolgende geplande online college.
2b. Bij annulering van een online collegereeks vanuit Oud Geleerd Jong Gedaan ontvangen de deelnemers een tegoedbon voor de eerstvolgende geplande online collegereeks.

Contact

Waar kan ik een vraag, opmerking of klacht indienen?

U kunt mailen naar info@ogjg.nl. Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en streven ernaar u zo spoedig mogelijk en naar tevredenheid te woord te staan. Specifieke klachten of opmerkingen over een online college(reeks) kunt u verwerken in de enquête die we na afloop van een online college(reeks) sturen.

Word lid van de OGJG Groep

Naast onze website hebben wij ook een interactieve Facebookgroep waarin u kunt doorleren.

Zo worden er gratis korte cursussen, video’s, literatuur, tips en informatie over onze seniorencolleges gedeeld. Ook verschijnen er winacties en kunt u vragen stellen aan de studentdocenten over hun onderwerp!

Zorg samen met ons voor een leven lang leren

Hello!

DoGood theme is especially made for charities & fundraising. Making the WP world a better place!

Our info
Follow us