Interactieve colleges voor senioren gegeven door studenten

Senior

Welke colleges zijn er te volgen?

Student

Word studentdocent!

Locatiemedewerker

Organiseer een college

Onze missie en visie

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan streeft naar een maatschappij waarin een leven lang leren voor iedereen in Nederland de norm is. Via uiteenlopende initiatieven en projecten werken we aan onze missie. Bijvoorbeeld door seniorencolleges te organiseren, gegeven door studenten. Rode draad in onze activiteiten is cognitieve uitdaging en het verbinden van jong en oud.

Een nieuw seizoen Seniorencollege, deze herfst te zien!

Vorig jaar zomer maakten wij ons allereerste seizoen Seniorencollege. We zonden het uit op televisiezender ONS en met succes! Duizenden senioren hebben genoten van colleges gegeven door jonge studenten over bluesmuziek, de werking van ons brein, kunstgeschiedenis en meer. Wij zijn daarom opnieuw de studio ingedoken, en hebben 9 nieuwe afleveringen gemaakt – exclusief voor u te bekijken!

Ook deze keer presenteren wij weer een divers aanbod. Denkt u aan: Waarom is de muziek van André Rieu zo populair? Wat vertellen de schilderijen van Jan Steen ons over het Sinterklaasfeest in de zeventiende eeuw? En wat is er gebeurd met het mirakel van Amsterdam? Studenten met achtergronden in onder andere archeologie, kunstgeschiedenis, internationaal strafrecht en neurowetenschappen vertellen over hun favoriete onderwerpen.

U heeft de mogelijkheid om de afleveringen al te zien vóórdat ze uitgezonden worden op televisiezender ONS. Elke dinsdagavond in oktober en november kunt u via onze website de colleges gratis bekijken, én kunt u live uw vragen stellen.

Wilt u meer weten of zich inschrijven? Klik dan hier!
Heeft u zich ingeschreven, maar nog geen link ontvangen? Stuur dan een mailtje naar eva@ogjg.nl.

OASE van Kennis

OASE van Kennis is onze online leeromgeving voor 60-plussers. OASE staat voor Online Academie Senioren Educatie. Want je bent immers nooit uitgeleerd. U kunt lid worden en vervolgens diverse opleidingsmodules volgen, uw vaardigheden verbeteren en u blijven ontwikkelen en leren over talloze onderwerpen via online colleges.
Thema’s als kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis, talen en persoonlijke ontwikkeling komen aan bod. Het aanbod wordt maandelijks vernieuwd en abonnees ontvangen een update wanneer de nieuwe leermodules online staan.
Lees alles over OASE van Kennis

Schrijf u nu in voor een collegereeks Psychologie of Archeologie!

Voor iedereen die nog lang niet is uitgeleerd en meer wil weten over kunstgeschiedenis organiseren wij een online collegereeks Psychologie en een collegereeks Archeologie.

Laat u mee terug in de tijd nemen door studentdocent Nina en leer over archeologie, de prehistorie en de Griekse klassieke oudheid. Óf duik in de wondere wereld van het brein en onderzoek de invloed van muziek op het brein, kleurenblindheid en de ontwikkeling van taal samen met studentdocent Noa. U kunt zich nu inschrijven voor een online collegereeks Archeologie en online collegereeks Psychologie. De collegereeksen bestaan uit vier wekelijkse colleges van één uur en zullen online via het programma Zoom plaatsvinden. De colleges worden gegeven door een bevlogen studentdocent.

Blijf bij met onze nieuwsbrief

We sturen een maandelijkse nieuwsbrief uit met informatie rondom onze seniorencolleges en onze online leeromgeving OASE van Kennis, en met interessante leestips.